Lácteos nas persoas maiores

Lácteos nas persoas maiores

As persoas maiores poden ter dificultades para inxerir algúns alimentos e isto fai que as súas necesidades nutricionais sexan difíciles de cubrir, polo que os produtos lácteos poden cobrar un papel fundamental, xa que son alimentos apetecibles, de fácil consumo e mastigación, que axudan aos maiores para satisfacer os seus requirimentos enerxéticos.

Nas persoas adultas maiores preséntanse alteracións fisiolóxicas normais por envellecemento.

No caso da poboación adulta maior, as recomendacións dietéticas oscilan entre 800 e 1500 mg de calcio diarios. Ademais do calcio, os lácteos son fonte de fósforo, magnesio, vitaminas A e D e outros nutrientes esenciais para o mantemento da saúde da persoa adulta maior, entre eles as proteínas de alto valor biolóxico, fundamentais para evitar a perda de músculo ou sarcopenia e a deterioración do sistema inmune.

Un dos aminoácidos contidos no leite, o triptófano, estimula a produción do neurotransmisor chamado serotonina, o cal produce relaxación e somnolencia, unha condición favorable para as persoas lonxevas que presentan alteracións no ritmo do soño.

Ademais, os produtos lácteos teñen unha elevada densidade e variedade de nutrientes, polo que, desde o punto de vista nutricional son alimentos básicos que contribúen a unha dieta saudable e equilibrada, e destacan por unha serie de propiedades beneficiosas para a saúde aos maiores.

1083