5 claves que diferencian o auténtico Leite de Pastoreo

Tanto se estamos na túa mesa e na túa cociña desde sempre coma se só viches os nosos produtos no teu súper soarache a frase que resume a nosa esencia. Pastoreo de Galicia.

Unha expresión que define en dúas palabras a gama de produtos elaborados con Leite de Pastoreo pero que abrangue moito máis, un concepto, unha forma de vida e un modo de produción que recollen unha tradición asentada nos pobos e aldeas de Galicia, mellorada coas posibilidades que achega a tecnoloxía e a supervisión profesional. E é de Galicia porque emprega leite 100% Galego, como acredita o selo do Laboratorio Interprofesional Gallego (LIGAL), procedente de 425 granxas distribuídas por Galicia.

Leite de Pastoreo auténtica; é dicir, certificado

Entón Que é o Leite de Pastoreo? Como adoitamos dicir, é a materia prima e a clave do sabor único que o leite, os iogures e os queixos Larsa mantiveron ao longo do tempo, desde hai case 100 anos. E é diferente ao leite que provén doutros sistemas de produción. De principio a fin. Desde dentro cara a fóra.

Como desde dentro? Si, desde dentro. Larsa converteuse en 2017 na primeira marca de leite galego que obtivo o selo de Leite de Pastoreo Certificado. Isto quere dicir que desde entón a entidade suíza Sociedade General de Supervisión ( SGS), líder no sector da certificación do cumprimento normativo e de calidade, vixía as granxas Larsa para asegurar que a nosa gama de produtos de Pastoreo está elaborada exclusivamente con leite que cumpre coas condicións para ser considerado de Pastoreo.

Vacas que pastan en liberdade día tras día

E cales son esas condicións? Que todas as vacas que producen leite pasten ao aire libre un mínimo de horas ao ano e gocen dunha alimentación 100% natural, que os pastos teñan herba suficientemente alta, que as vacas roten por zonas de pasto para asegurar a súa rexeneración, que dispoñan de auga de fontes naturais… Detallámoscho todo nestoutro post do noso Blog.

Porque tárdase ben pouco en dicir que un iogur ou un queixo está elaborado con Leite de Pastoreo, pero certificalo e asegurar esas condicións, é un proceso que os nosos gandeiros manteñen día tras día, 365 ao ano, e ano tras ano, coidando das súas vacas, xestionando os pastos e rexistrando a súa actividade cada día no Diario de Pastoreo. Case nada!

As vantaxes, por dentro e por fóra

Grazas a eles e a que apenas variamos a nosa forma de elaborar os nosos produtos, conseguimos un produto totalmente diferencial, tamén cara fóra; no seu aspecto, o seu sabor, a súa textura… Si, chegamos ás claves que diferencian o auténtico Leite de Pastoreo do que non o é; as que notas no padal, na textura das túas sobremesas, na saúde da túa familia e a natureza.

  • Sabor: A alimentación natural das vacas que dan o Leite de Pastoreo Larsa con e sen lactosa fai que teña un sabor a leite de sempre, a leite recentemente ordeñado e tan só sometido a un proceso de  pasterización que o fai seguro para toda a familia. E ese sabor trasládase aos queixos e iogures que completan a gama de produtos de Pastoreo Larsa. Nótalo?
  • Textura: O Leite de Pastoreo é un leite con corpo e textura máis consistente. Gústanos dicir que deixa pegada, no vaso, pero tamén bigote. E ese é o secreto de que todos os nosos produtos de Pastoreo sexan tan cremosos e dean un resultado tan estupendo na cociña e na repostería.
  • Calidade: O Leite de Pastoreo é un leite de máis alta calidade, e mellores características nutricionais que o leite de produción industrial. Porque as vacas que pastan en liberdade, e desenvólvense ao seu ritmo teñen unha maior calidade de vida e dan un produto mellor. Son vacas máis felices!
  • Saúde humana, animal e ambiental: Cremos no Pastoreo como o mellor sistema para ofrecerche alimentos sans e saudables. Tamén é unha aposta pola saúde animal, porque as vacas viven máis e mellor que as que se desenvolven nun sistema intensivo. As explotacións de Pastoreo son medioambientalmente sustentables e contribúen ao coidado do rural galego. Por que? Porque o traslado das vacas aos pastos axuda a previr os incendios. Ademais, o propio réxime de produción en Pastoreo xera unha menor pegada climática. E enriba, contribúe a fixar poboación no rural. Son todo vantaxes!
  • Proximidade e alto valor engadido: Larsa recolle o Leite de Pastoreo en 425 explotacións gandeiras establecidas en Galicia, preto dos seus centros de envasado e produción. Por iso noso Leite de Pastoreo é un produto próximo e de alto valor engadido que permite remunerar mellor o esforzo dos gandeiros, e prestarlles asesoramento e apoio para a mellora das súas condicións.
  • Pastoreo de Galicia é algo máis que un lema, unha expresión. É unha forma de vivir e producir que marca a diferenza e nótase de principio a fin.
pastoreo Larsa