Chulas de cabaza

Dáte un capricho outonal con cabaza de tempada!

Notas de interese / Consellos

A cabaza é un vexetal cunha carne dura e fibrosa, por iso cociñala pode consumir tempo de máis. Para evitar pasar máis do debido entre fogóns, proba a cortar a cabaza en anacos pequenos e acelerar o proceso de asala ao forno. Se non é posible enfornar a cabaza, podes probar tamén a cociñala ao vapor ou mesmo no microondas.

Alérxenos

Ovos, glute.

Que produtos de Larsa precisas para facer a receita?

Ingredientes

  • 200 g de cabaza
  • 3 ovos 
  • Sal 
  • Azucre 
  • 2 iogures Larsa Sabor Natural 
  • Fariña de trigo
  • 1 sobre de fermento 
  • Aceite de xirasol 
  • Azucre glas 
  • Canela en po 

Elaboración

Para comezar, prequenta o forno a 200ºC e corta a cabaza en pequenos anacos. Asa a cabaza durante 20 minutos, ata que abrande. Entón, retíraa do forno e cámbiaa a un cunco.

Machuca a cabaza cun garfo e resérvaa. A continuación, verte os Iogures Larsa Sabor Natural, os ovos, unha cullerada de sobremesa de sal e utiliza o envase de iogur para medir o azucre. Bastará con medio vaso de iogur.

Mestura con axuda dun batedor de baleas ata integrar todos os ingredientes. Combina a fariña co fermento e tamízao todo cun coador sobre o cunco coa mestura de iogur e ovo.

Engade a polpa de cabaza machucada e remove suavemente. A continuación, tritura e integra a cabaza cunha batedora eléctrica. O resultado debe ser unha masa fina e homoxénea.

Deixa repousar a masa durante 10 minutos. Mentres tanto, quenta abundante aceite de xirasol nunha tixola a lume medio-alto. Nun prato fondo, mestura o azucre glas coa canela en po.

Cando o aceite estea quente, verte a masa na tixola servíndote dun cullerón para repartir as racións de cada chula. Dálle a volta a cada peza cando se douren os bordos.

Retira as chulas de cabaza do lume para un prato con papel de cociña para absorber o exceso de aceite. Tras cinco minutos, pasa cada chula polo prato fondo con azucre e canela. Reboza cada porción e colócaas noutro prato.

Antes de servir, esparexe un pouco de azucre glas por encima do prato e, listo!

1770