9 cousas sobre Larsa que todo Larseiro debe saber

Na longa historia de Larsa hai multitude de detalles e datos curiosos, que separan aos consumidores habituais dos auténticos Larseiros. Aínda que podería realizarse un exame para licenciarse en “Larseirismo”, é mellor que todo o mundo empápese de coñecemento e poida sorprender con datos dignos dunha boa partida de Trivial. Canto sabes sobre Larsa? Considérasche un Larseiro de nivel? Ponte a proba! 

 Máis de 1.500.000 iogures Larsa por semana 

A fabricación de iogures Larsa empezou na fábrica de Balaídos, en Vigo, pero desde 1992 sitúase en Vilagarcía de Arousa. Alí, hoxe en día elabóranse cada semana máis de 1.500.000 iogures con Leite de Pastoreo Larsa. Segundo a estatística obtida da nosa produción, con 1.000 litros de leite podemos elaborar ata 8.000 iogures. Todo iso, por suposto, mantendo a receita e o proceso de elaboración que permitiron a Larsa ser a marca favorita en Galicia. 

O tapón e o envase de Leite de Pastoreo Larsa é cero emisións 

Larsa reforzou o seu compromiso co medio ambiente progresivamente co paso dos anos. Desde 2023, os envases de Leite de Pastoreo Larsa contan cun tapón unido ao envase e elaborado a partir de cana de azucre. Todos os cartóns de leite foron certificados por AENOR porque son cero emisións netas, é dicir, neutros en emisións de carbono. Todo contribúe a diminuír as emisións de CO2 á atmosfera e os microplásticos. 

Os queixos de Larsa comezaron curándose nunha igrexa 

Don Antonio Rodríguez, propietario primeiro de Granxa Arxeriz e logo da fábrica de Lactoagrícola Rodríguez S.A. (Larsa) en Vilagarcía de Arousa, comezou a elaborar queixos na súa casa de maneira profesional. A súa leira contaba cunha igrexa e nela atopou as condicións de temperatura e humidade máis adecuadas para curar aqueles queixos que foron os primeiros, os que sentaron a base do que hoxe é Larsa. 

Larsa tardou menos dun ano en lograr o selo Galega 100% 

En 2011, a Xunta de Galicia recoñeceu a calidade do leite de orixe galega e buscou diferenciala a través dunha certificación propia. Así naceu o selo Galega 100%, un dos identificativos que supoñen maior calidade en todo o mundo. Larsa conseguiu a distinción en menos dun ano grazas ao seu compromiso co coidado do gando, a seguridade alimentaria e o máximo cumprimento de normativa sanitaria. 

Os iogures Larsa cumpren 60 anos 

Larsa comezou a elaborar iogures en 1964, pero os nosos xa icónicos vasiños de plástico tardaron uns anos en aparecer. Aquela revolución sucedeu nos anos 80. Previamente, os nosos “yoghourts”, como se chamaban ao principio, distribuíanse en farmacias e en vasos de cristal. O iogur natural foi o primeiro do enorme catálogo de sabores de Larsa, actualmente de máis de 40 tipos. Os sabores que comezaron a comercializarse na década dos 70 foron amorodo, plátano e piña, aínda que o maior éxito foi o Iogur Sabor Vainilla. 

O Pastoreo consegue vacas máis felices e lonxevas 

O Pastoreo é o modelo de produción que Larsa leva a cabo e un dos seus estandartes. É o sistema aplicado desde sempre en Galicia, en ganderías de tamaño medio e permite ás vacas pastar ao aire libre, sen présas nin estrés, durante un mínimo de 6 horas ao día. Un dos principais beneficios do Pastoreo é o mellor perfil nutricional do leite, así como a protección aos montes e os pastos. Pero, sabes que as nosas vacas son máis felices e viven máis anos? Ao vivir en liberdade en grandes extensións de terreo, sen abafos e interactuando entre elas, as vacas melloran a súa calidade de vida. 

Larsa produciu o primeiro queixo Arzúa a nivel profesional 

O primeiro queixo do catálogo de Larsa foi o D.O. Arzúa Ulloa, que data de 1933 e supuxo o primeiro queixo do seu tipo elaborado de forma profesional. A tecnoloxía e os sistemas automáticos de fabricación actuais non se asemellaban para nada aos métodos de entón, que case podían considerarse artesanais. A pesar da evolución e a mellora tecnolóxica, mantén a mesma receita de sempre e emprega Leite de Pastoreo. 

Queixo San Simón de Larsa, un éxito en Estados Unidos 

Larsa foi a primeira queixaría en lanzar o queixo San Simón da Costa de forma profesional, outro dos produtos con Denominación de Orixe que forma parte do noso catálogo. Cando isto sucedeu, o queixo D.O. San Simón da Costa era coñecido no Norte da provincia de Lugo grazas a pequenas queserías que o producían. A demanda dun tipo de queixo máis afumado chegaba ata de América. Por iso, o noso queixo D.O. San Simón da Costa supuxo un éxito en Galicia, pero cando se exportou a México e Estados Unidos superáronse as vendas locais con creces. 

Iogur Sabor Vainilla de Larsa, o máis vendido de Galicia 

En poucas palabras, o Iogur Sabor Vainilla de Larsa é o máis vendido de Galicia e conta cunha gran comunidade de fans. A súa receita mantense intacta e forma parte do noso catálogo hai máis de 50 anos e aínda que non podemos desvelala, podemos dicir que, como no resto da nosa gama de iogures, é o máis parecido a un iogur feito na casa, pero en grandes cantidades.

1058