Fermentos lácticos: todo o que precisas saber

Revisar a etiquetaxe dos produtos é fundamental á hora de comprar e decidir entre as diferentes opcións que nos atopamos no supermercado. Na listaxe de ingredientes dos produtos lácteos, moitas veces atopámonos cos famosos ‘fermentos lácticos’, un tipo de microorganismo que descoñecemos se é beneficioso ou non para o organismo. 

Para que iso non ocorra, neste post poderás coñecer en que consisten os fermentos lácticos e que debes ter en conta. Segue lendo para descubrilo en detalle! 

Que son os fermentos lácticos?

Os fermentos lácticos son microorganismos que se encargan da fermentación do azucre como a lactosa, a fructosa ou a sacarosa en ácido láctico, un composto con grandes beneficios para o organismo.  

Os fermentos lácticos utilízanse de forma habitual na industria alimentaria para producir determinados produtos como o iogur ou o queixo. No noso día a día, e case sen sabelo, estamos a consumir moitos deles, xa que son fermentos, bacterias e cepas. 

  

En que alimentos podemos atopalos?  

Os fermentos lácticos atópanse moi presentes na industria alimentaria. Isto é debido a que estes microorganismos son capaces de achegar aroma, sabor e textura aos alimentos, sen esquecernos dunha parte importante: as súas propiedades permiten conservar un alimento durante maior tempo.

Podemos atopar fermentos lácticos en: 

  • Queixos. 
  • Iogures. 
  • Salsa de soia. 

Beneficios dos fermentos lácticos 

Sabías que os fermentos lácticos, presentes nos produtos lácteos, posúen grandes beneficios para o organismo? Así é, Larseiro! Contámosche as principais vantaxes de consumilos:

Equilibrio da microbiota intestinal

Consumir fermentos lácticos axuda a manter o equilibrio da microbiota intestinal, favorecendo o tránsito intestinal e axudando a combater á súa vez, os posibles trastornos dixestivos como a inchazón ou o estrinximento.
 

Benestar xeral 

Crese que o equilibrio da microbiota favorece o benestar xeral do organismo, favorecendo, entre outras funcións, as dixestivas.

Como saber se inclúe fermentos lácticos? 

É importante ler a etiquetaxe dos alimentos para coñecer con que está elaborado un produto. No caso de incluír fermentos lácticos, deben reflectirse na listaxe de ingredientes. Con todo, debemos ter en conta que non todos os fermentos lácticos son iguais.  

Como detallamos neste post, os fermentos lácticos están presentes en numerosos produtos como o queixo ou os iogures. A pesar de que a súa utilización, dentro da industria alimentaria teña un obxectivo saborizante e de conservación, o seu consumo está ligado a beneficios nutricionais. En Larsa, poderás atopar produtos elaborados con Leite de Pastoreo 100% galego e fermentos lácticos. Consume Larsa e goza dun produto de calidade, co sabor e a textura a leite de toda a vida! 

 

666