Ameixas á crema

Sabor e lixeireza en cada bocado!

Notas de interese / Consellos

Para que esta elaboración presente un gran sabor, aposta por empregar ameixa fresca. Podes elixir entre diferentes variedades como ameixa de Carril, babosa ou xapónica, entre outras, e lograr así un resultado de calidade. Respecta os tempos de limpeza e cociñado da ameixa para gozar da súa carne no punto xusto.

Alérxenos

Lácteos.

Que produtos de Larsa precisas para facer a receita?

Ingredientes

Elaboración

Para comezar, limpa ben as ameixas. É necesario mergullalas nun recipiente amplo con auga fría e unha cullerada de sal para que purguen a area.

A continuación, retíraas coas mans do recipiente, ponas nun coador e lávaas ben baixo o chorro de auga fría para eliminar calquera resto ou area.

Pica a cebola e os dentes de allo moi finos e resérvaos nun cunco.

Nunha tixola grande, quenta a Manteiga tradicional Larsa a lume medio. Agrega a cebola e o allo picados e cociña ata que estean dourados.

Incorpora as ameixas á tixola e remove ben para que se mesturen coa cebola e o allo. A continuación, verte o viño branco sobre as ameixas e cobre a tixola cunha tapa.

Cociña a lume medio-alto ata que as ameixas ábranse, durante uns 7 minutos. Retira as ameixas da tixola e reserva.

Verte a Nata para cociñar Larsa na tixola e cociña a lume medio ata que a salsa se espese un pouco. Pica perexil fresco, engádeo xunto coa pementa branca e rectifica a sal tras probar a salsa.

Devolve as ameixas á tixola, remove suavemente para cubrilas coa salsa e cociña durante uns minutos máis ata que as ameixas estean quentes.

Retira as ameixas do lume e deixa que repousen durante uns minutos para que a salsa adquira unha textura adecuada antes de servir. A gozar!

613