Para comezar, limpa ben as ameixas. É necesario mergullalas nun recipiente amplo con auga fría e unha cullerada de sal para que purguen a area.
A continuación, retíraas coas mans do recipiente, ponas nun coador e lávaas ben baixo o chorro de auga fría para eliminar calquera resto ou area.
Pica a cebola e os dentes de allo moi finos e resérvaos nun cunco.
Nunha tixola grande, quenta a Manteiga tradicional Larsa a lume medio. Agrega a cebola e o allo picados e cociña ata que estean dourados.
Incorpora as ameixas á tixola e remove ben para que se mesturen coa cebola e o allo. A continuación, verte o viño branco sobre as ameixas e cobre a tixola cunha tapa.
Cociña a lume medio-alto ata que as ameixas ábranse, durante uns 7 minutos. Retira as ameixas da tixola e reserva.
Verte a Nata para cociñar Larsa na tixola e cociña a lume medio ata que a salsa se espese un pouco. Pica perexil fresco, engádeo xunto coa pementa branca e rectifica a sal tras probar a salsa.
Devolve as ameixas á tixola, remove suavemente para cubrilas coa salsa e cociña durante uns minutos máis ata que as ameixas estean quentes.
Retira as ameixas do lume e deixa que repousen durante uns minutos para que a salsa adquira unha textura adecuada antes de servir. A gozar!
© 2024 All Rights Reserved.