Hai que dourala a lume lento nunha tixola ampla cun pouco de manteiga. Uns 8 minutos, sen que chegue a queimarse. Non deixes que ferva nunca!
Cando a teñas lista, retira a cebola da manteiga. Agora pica a carne do cocido. Podes utilizar a que teñas a man: Chourizo, costela, xarrete de tenreira… É importante retirar a pel do chourizo.
Cando tes a carne picada, engádea á mesma tixola que utilizamos antes. Deixamos refogar a lume lento uns 5 minutos removendo de cando en vez sen que a carne chegue a endurecerse.
Agrega a fariña, sen subir o lume. É importante que non se formen bolborotos, polo que mellor peneira a fariña e non deixes de remover a mestura cun batedor de varas. Cociñamos durante uns 7 minutos.
Ca primeira pasta lista, engade aos poucos o leite a lume baixo. Hai que ter coidado cos bolborotos, así que seguimos removendo sen parar co batedor de varas. Temos que elaborar unha masa homoxénea e dura, vai dosificando o leite e revolve ata esgotar a cantidade que marca a receita.
Engade un chisco de sal. Non te pases! Logo podes rectificar segundo o sal que achega a carne. Sube o lume para que a bechamel comece a ferver, ata que chegue a cocerse, sen deixar de remover en ningún momento. Saberás que a bechamel está perfecta cando as burbullas son grandes e teñas dificultade para remover a masa.
Nunha bandexa plana estendemos a masa e deixamos que arrefríe polo menos 3 horas para que termine de solidificarse. Se queres darlle forma ao día seguinte, mete a masa na neveira cubrindoa con papel filme. É importante que non se humedeza.
Para darlles forma, utiliza dúas culleres grandes ou as mans. O mellor é que antes de tocalas reboces a masa en pan relado. Así non se che quedarán pegadas. Podes facelas alongadas ou redondas, o que che sexa máis fácil. Cando as teñas, reboza en ovo para darlle unha última capa de pan relado antes de fritilas.
Nunha tixola coloca a cantidade suficiente de aceite para cubrir as croquetas. Cando teñas o aceite ben quente, frítimos as croquetas. É importante que estea quente, así evitarás que abran. Déixaas escorrer en papel de cociña e, a gozar das túas croquetas de cocido! Frías ou quentes, están boísimas!
© 2024 All Rights Reserved.