Comeza limpando as berenxenas e córtaas en toros de tamaño e grosor similar. Quenta unha tixola grande a lume medio-alto e funde un pouco de Manteiga tradicional.
A continuación, coloca en quendas os toros de berenxena na tixola e cocíñaas 3 minutos por cada cara. Engade máis manteiga cando sexa necesario. Retira os toros da tixola e resérvaas.
Pica a cebola e os dentes de allo moi finos e cociña as verduras na tixola. Deixa que se douren e a súa textura sexa branda. Baixa o lume e agrega o Queixo fresco. Remove e integra os ingredientes.
Machuca as améndoas e as noces nun morteiro cun chorro de aceite de oliva. Engade os froitos secos á tixola e cociña ata obter unha mestura homoxénea.
Prequenta o forno a 180ºC. Engraxa unha fonte de forno con manteiga e coloca toros de berenxena para que sirvan como base das milfollas. Intercala capas de mestura e toros para montar o prato.
Remata cada milfolla cunha capa de mestura. Pica o perexil fresco fino e cobre cada unha das racións cun pouco de ourego e perexil.
Introduce a fonte de forno e cociña durante 25 minutos. Vixía que o queixo non se queime ou se pase de punto de gratinado.
Retira do forno e deixa que as milfollas de berenxena e queixo repousen durante cinco minutos para que adquiran consistencia. Sírveas con axuda dunha espátula e con coidado. Todo o mundo á mesa!
© 2024 All Rights Reserved.