Milfollas de berenxena e queixo

Canapés para todos os padais!

Notas de interese / Consellos

Para obter unhas milfollas de berenxena e queixo que non xeren problemas á hora de comelas, vixía o número de capas en cada ración. É recomendable que as milfollas compóñanse de 6 capas: 3 toros e 3 de recheo. Con estas proporcións redúcese o risco de esborrallarse durante o cociñado, a montaxe ou o consumo e resulta accesible como canapé, sen necesidade de cubertos.

Alérxenos

Lácteos, Froitos secos.

Que produtos de Larsa precisas para facer a receita?

Ingredientes

Elaboración

Comeza limpando as berenxenas e córtaas en toros de tamaño e grosor similar. Quenta unha tixola grande a lume medio-alto e funde un pouco de Manteiga tradicional.

A continuación, coloca en quendas os toros de berenxena na tixola e cocíñaas 3 minutos por cada cara. Engade máis manteiga cando sexa necesario. Retira os toros da tixola e resérvaas.

Pica a cebola e os dentes de allo moi finos e cociña as verduras na tixola. Deixa que se douren e a súa textura sexa branda. Baixa o lume e agrega o Queixo fresco. Remove e integra os ingredientes.

Machuca as améndoas e as noces nun morteiro cun chorro de aceite de oliva. Engade os froitos secos á tixola e cociña ata obter unha mestura homoxénea.

Prequenta o forno a 180ºC. Engraxa unha fonte de forno con manteiga e coloca toros de berenxena para que sirvan como base das milfollas. Intercala capas de mestura e toros para montar o prato.

Remata cada milfolla cunha capa de mestura. Pica o perexil fresco fino e cobre cada unha das racións cun pouco de ourego e perexil.

Introduce a fonte de forno e cociña durante 25 minutos. Vixía que o queixo non se queime ou se pase de punto de gratinado.

Retira do forno e deixa que as milfollas de berenxena e queixo repousen durante cinco minutos para que adquiran consistencia. Sírveas con axuda dunha espátula e con coidado. Todo o mundo á mesa!

937