Para a masa:
Para a crema:
Para decorar:
Para o almibre:
Quenta o leite ata que estea lixeiramente morno e disolve nel o lévedo fresco. Deixa repousar a mestura ata que se formen burbullas.
Quenta o leite ata que estea lixeiramente morno e disolve nel o lévedo fresco. Deixa repousar a mestura ata que se formen burbullas.
erte un pouco de fariña sobre a mesa e coloca a masa sobre ela. Amasa durante 10-15 minutos ata que a mestura comece ter un tacto suave e unha textura elástica. No caso de que fose necesario, podes agregar un pouco máis de fariña para evitar que se pegue demasiado.
Coloca a masa nun recipiente, dándolle unha forma redondeada de aproximadamente 3 centímetros de grosor. Cobre o recipiente cun pano e deixa repousar durante aproximadamente 1 hora e media, permitindo que a masa fermente e aumente o seu tamaño.
Coloca a masa nun recipiente, dándolle unha forma redondeada de aproximadamente 3 centímetros de grosor. Cobre o recipiente cun pano e deixa repousar durante aproximadamente 1 hora e media, permitindo que a masa fermente e aumente o seu tamaño.
Vertemos o resto do leite, a casca de limón e a canela en rama nunha pota e colocamos ao lume ata que a mestura comece a ferver. Cando entre en ebulición, retiramos a pota do lume e agregamos lentamente a mestura de ovo e azucre, removendo constantemente.
Vertemos o resto do leite, a casca de limón e a canela en rama nunha pota e colocamos ao lume ata que a mestura comece a ferver. Cando entre en ebulición, retiramos a pota do lume e agregamos lentamente a mestura de ovo e azucre, removendo constantemente.
Collemos a masa xa fermentada e sobre ela facemos pequenas incisións verticais e horizontais, formando cadrados, cun coitelo. Coa axuda dun pincel de cociña pintamos con ovo batido a superficie da masa.
Traspasamos a crema pasteleira a unha manga e enchemos as incisións da masa. Prequentamos o forno a 180ºC con calor arriba e abaixo e enfornamos a nosa larpeira na parte central durante 25 minutos. Cando leve 10-15 minutos, colocamos unha lámina de papel de aluminio para evitar que se queime.
Mentres a masa enfórnase, preparamos o almibre. Para iso, quentamos a auga, o anís e o azucre nun cazo e deixamos que a mestura se reduza e tome a textura do almibre. Removemos durante 10 minutos e retiramos do lume. En canto estea enfornada, sacamos a larpeira do forno e vertemos o almibre sobre ela. Deixa que se arrefríe e a gozar!
© 2024 All Rights Reserved.