Corta en dados a manteiga, deposítaa nun bol e engádelle o azucre. Lembra que o ideal é que a manteiga estea a temperatura ambiente para que traballar con ela sexa moito máis fácil.
Cando a mestura de manteiga e azucre estea ben integrada, engade os dous ovos e a esencia de vainilla. Volve mesturar ata que a masa quede, de novo, homoxénea.
Chega o momento de engadir a fariña! É importante que a barutes, é dicir, que a pases por unha peneira de malla fina.
Cunha culler de madeira mestura a fariña peneirada coa masa anterior (manteiga, azucre, vainilla e ovo) ata que quede totalmente homoxénea.
Se precisas mesturar coas mans… Adiante!
Unha vez lista a masa, envólvea en papel filme e métea na neveira durante 2 horas aproximadamente.
Unha vez pasado ese tempo, verás que a masa aumentou o seu tamaño lixeiramente. Espolvorea un pouco de fariña sobre a mesa e estende a masa para que poidas cortala.
Se queres, podes empregar moldes con formas orixinais para facer as túas galletas ou simplemente cortar a masa en pequenas porcións coa axuda da boca dun vaso, ou unha taciña se as queres máis pequenas.
O enfornado! Co forno quente a 180º, enforna as galletas na parte media durante 10 minutos. Pasado este tempo, déixaas arrefriar sobre unha reixa.
Listas para comer! Podes mollalas nun tazón de leite Larsa ou facelas de todos os sabores que queiras, só tes que incluír o ingrediente extra na masa… E listo ;-)
© 2024 All Rights Reserved.