Antes de nada, rela a pel do limón e reserva.
Retira o soro dos iogures e mestúraos nun bol co mel ou o azucre e bate cun batedor de baleas.
Engade o limón relado e volve bater, para distribuír ben a súa presenza e aroma.
Noutro bol aparte, monta nata con axuda do batedor de baleas. Lembra que a nata, e a ser posible, os utensilios que uses, debe estar ben fría.
Chega o momento de incorporar a nata á mestura de iogur!
Esta é unha operación delicada, así que faio en tres quendas e vai integrando as dúas mesturas con movementos envolventes para que a textura da nata montada se manteña.
Co mesmo coidado, introduce a crema nun recipiente de plástico con tapa. O ideal é que o contido encha o recipiente case ate o bordo.
Se o teu recipiente é demasiado grande e sobra espazo, podes empregar filme de plástico para adherilo á superficie do xeado, así evitarás que se forme xeada.
Tapa o recipiente e mete o xeado no conxelador. Se tes xeadeira, segue as instrucións do fabricante. Terá que conxelarse durante unhas 6 horas.
Para gozar dun xeado sen lactosa coa textura perfecta e sempre que non teñas xeadeira, cada media hora durante as dúas primeiras terás que sacalo do conxelador e batelo para evitar que se formen cristais e estea ben cremoso.
Saca o xeado do conxelador 15 minutos antes de servir. Distribúeo en recipientes individuais e decora cunha ou dúas folliñas de menta por comensal. E listo! Un xeado sen lactosa caseiro e delicioso!
© 2024 All Rights Reserved.