Tanto o Leite Enteiro, Semidesnatado e Desnatado como o Sen Lactosa Semidesnatado ou Desnatado 0% Larsa é leite UHT, como podes comprobar nos envases. Os nosos iogures, queixos e manteigas elabóranse con Leite Pasteurizado e a nata, do mesmo xeito que o leite tradicional, é sometida a tratamento de esterilización UHT. Por iso todos os produtos Larsa son perfectamente seguros para toda a familia.
Trátase de procesos que se xeneralizaron entre as marcas de leite e produtos lácteos. Non ocorre o mesmo co Leite de Pastoreo. Un leite de máis alto valor engadido, cun sabor inconfundible e unha textura inigualable que logramos cun sistema 100% natural: O Pastoreo.
Leite Pasteurizado e Ultrapasteurizado. En que se diferencian?
O leite e os alimentos lácteos son produtos esenciais nunha alimentación saudable, pola súa achega de calcio, proteínas, vitaminas e minerais como o calcio. O seu consumo é especialmente importante en determinados momentos vitais como son a infancia, o embarazo e a lactación ou cando nos facemos maiores. Seguramente por iso a palabra leite teña tantos usos en castelán e ser la leche signifique ser xenial. 😉
Que é a Pasteurización? E a Ultrapasteurización? Son dous procesos térmicos que nos permiten gozar do leite en perfectas condicións de conservación durante un período máis longo que o que o leite ten de forma natural.
A pasteurización é un proceso que consiste en someter ao leite a un tratamento térmico suave durante un período relativamente prolongado de tempo. O termo leva o nome do químico francés Louis Pasteur, que inventou a pasteurización. A continuación, o leite refrixérase a 4º centígrados e mantense en frío.
Este proceso fai que deba ser conservada sempre en refrixeración e consumida en poucos días.
Leite fresco e leite UHT
Este proceso elimina os patógenos prexudiciais para a saúde presentes no leite. O leite pasteurizado debe manterse sempre refrixerado e deste xeito é apta para o consumo seguro durante uns días, que están indicados no seu envase como data de consumo preferente. É o chamado leite fresco ou a que durante anos vendemos en Larsa, en bolsas, como “leite do día”.
A Ultrapasteurización ( UHT) é un proceso similar á Pasteurización. Un proceso que consiste en quentar o leite a temperaturas elevadas durante un período curto de tempo. Con este tratamento asegúrase a destrución total dos microorganismos e esporas, dando lugar a un leite estable e cun longo período de conservación. Ademais, debido á curta duración do proceso mantén os seus nutrientes e propiedades.
Tras este tratamento, o leite pode envasarse en briks e manterse a temperatura ambiente en perfecto estado durante meses, como indica a súa data de consumo preferente. E durante todo ese período, o leite é perfectamente seguro.
Estes tratamentos térmicos automatizáronse e xeneralizado na industria láctea grazas á evolución tecnolóxica do sector, e permiten evitar enfermidades como a brucelose ou a listeriose, especialmente perigosa durante o embarazo. De feito, unha das recomendacións que reciben as mulleres embarazadas é non consumir alimentos crus nin elaborados con leite cru ou sen pasteurizar.
Pastoreo de Galicia, unha forma de vida para obter un produto único
O Pastoreo é unha forma de vida, asentado na tradición galega e mellorado coas posibilidades que achega a tecnoloxía e a supervisión profesional, dos gandeiros, no que as vacas gozan dunha alimentación 100% natural, pastan a diario en prados amplos con herba suficientemente alta e teñen unha maior calidade de vida.
Larsa foi en 2017 a primeira marca de leite galego que obtivo o selo de Leite de Pastoreo Certificado. Desde entón a entidade suíza Sociedade Xeral de Supervisión ( SGS), líder no sector da certificación do cumprimento normativo e de calidade, vixía as nosas granxas para asegurar que a nosa gama de produtos de Pastoreo está elaborada exclusivamente con Leite de Pastoreo.
Ademais, os nosos produtos tamén teñen o selo 100% Galega que garante que todo o leite que recollemos procede exclusivamente de explotacións galegas. Por iso, porque apostamos polo Pastoreo de Galicia e porque os nosos produtos teñen un sabor inigualable, os consumidores galegos elixíronnos durante 3 anos consecutivos como a súa marca de alimentación favorita.