No noso país falar de queixo é moito máis que falar dun alimento. Nel podemos descubrir un oasis de sabores, texturas e aromas grazas ás numerosas variedades. Podemos percorrer calquera parte da nosa xeografía cun só bocado, ademais de gozar de todas as propiedades e beneficios que nos achega este derivado lácteo.
Dentro dunha alimentación saudable, tamén podemos incorporar o queixo, xa que encaixa perfectamente no marco dunha nutrición variada e equilibrada.
O queixo achéganos proteínas de alto valor biolóxico. En canto a minerais, co seu consumo achegamos ao noso organismo un dos máis importantes para o corpo humano: o calcio, xa que axuda a formar e manter os dentes e os ósos sans. E precisamente o queixo é un dos alimentos con maior concentración deste mineral.
O queixo é un alimento rico en vitamina A, que contribúe ao normal funcionamento do sistema inmunitario, e vitamina D, que axuda ao corpo para absorber o calcio e a manter os ósos e os dentes sans. O queixo tamén é rico en vitaminas do grupo B, como B12, B9, B1 ou B2.
Podemos atopar no mercado unha ampla variedade destinada a cada grupo de consumidores onde teñen cabida: queixos baixos en sal e en graxa ou sen lactosa, entre outros.