O iogur obtense a partir do leite, por fermentación láctica mediante a acción de microorganismos: Lactobacillus e Streptococcus, que oxidan a lactosa producindo ácido láctico. Este ácido proporciona ao iogur una certa textura e cremosidad específicas deste derivado lácteo.
Son moitos os expertos que coinciden que consumir un iogur ao día sería o ideal, xa que é un produto cun perfil nutricional moi interesante que achega todos os grupos de nutrientes.
O iogur contén microorganismos vivos beneficiosos, denominados probióticos, que axudan a manter equilibrada a nosa microbiota intestinal, axudando a mellorar o tránsito.
A continuación, mostrámosche cales son os beneficios do iogur e por que é importante consumilo a diario para mellorar a túa saúde.
Beneficios de consumir iogur
De forma xeral o iogur contén proteínas moi útiles para o ser humano e cunha maior dixestibilidade que as do leite. Ademais, é unha boa fonte de vitaminas do grupo B e A e unha excelente fonte de minerais como o calcio, fósforo, magnesio e zinc.
Estes son os beneficios que ten o consumo de iogur, entre os que se atopan:
- Axuda a que a lactosa póidase dixerir mellor no intestino, o que reduce ou mellora os síntomas da intolerancia.
- É un excelente alimento para a prevención e tratamento da diarrea, xa que contribúe a que se restableza a microbiota intestinal inicial (tras a toma de antibióticos)
- Aumenta o número de bacterias beneficiosas no intestino.
Agora xa sabes cales son os beneficios de consumir iogur… Que pasa se os tomas a diario?
Que pasa se tomo iogur todos os días?
Sabemos que a moitos Larseiros encántavos almorzar un iogur Larsa ou mesmo tomalo de sobremesa, de merenda… Tranquilo, porque salvo en casos nos que exista unha intolerancia á lactosa grave ou intolerancia a algún outro compoñente do iogur, podes consumilo con total tranquilidade no día a día.
A Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación e Dietética (FESNAD), márcanos como referencia as racións de lácteos recomendadas:
- Adultos: 2-3 racións ao día.
- Nenos en idade escolar: 2-3 racións ao día.
- Adolescentes: 3-4 racións ao día.
- Mulleres embarazadas, en lactación ou en menopausa: 3-4 racións ao día.
- Maiores de 60 anos: 2-3 racións ao día.
As racións de lácteos diarios varían segundo a idade e as circunstancias; con todo, o consumo medio con frecuencia está por baixo do recomendado, o que revela unha inxesta de calcio e outros nutrientes inferior á recomendada.
Iogur: fonte de calcio e de saúde
É importante tomar iogur a diario pola cantidade de proteínas de alto valor biolóxico e, por conseguinte, porque contén todos os aminoácidos esenciais.
Un iogur ao día achéganos parte do calcio que necesitamos para manter unha dieta sa e previr a osteoporose, ademais de manter uns ósos e dentes sans. Pero, non todos os Larseiros somos iguais e por tanto non todos temos que consumir o mesmo porcentaxe de calcio ao día, todo dependerá do sexo e da idade, tal e como vimos no punto anterior.
Unha forma deliciosa de obter enerxía
Consumir un iogur ao día é unha gran fonte de proteína que axuda ao desenvolvemento dos músculos e do organismo en xeral: o pelo e as uñas están compostos no súa maior parte por proteínas, e o noso organismo necesita este nutriente para reparar e xerar tecidos, ósos, o sangue e a pel.
Por suposto, a carne e o peixe tamén conteñen altos niveis de proteínas pero onde estea un saboroso iogur Larsa… A cantidade de proteínas presente nun iogur varía en función do tipo, pero, por exemplo, o noso iogur Larsa Natural de 125g, achega un 10% das necesidades diarias de proteínas. Así que Larseiro, é importante que manteñas unha alimentación completa e equilibrada con todos os grupos e tipos de alimentos.
Agora que sabes que podes consumir iogur a diario e que ademais ten grandes beneficios, queres saber todo o que podes facer cun iogur Larsa? Estas son as 4 ideas irresistíbeis que podes facer na cociña cun Iogur Larsa que atoparás no noso Blog.