Antes de nada, lava lixeiramente o arroz. En contra do aconsellado nalgunhas receitas de arroz con leite, para que sexa meloso, necesitamos todo o amidón do arroz, así que só un pouco de auga e listo.
Pon unha pota ao lume co leite frío, as ramas de canela, a cortiza de limón (limpa da parte branca) e o arroz xa lavado.
Mantén o lume baixo e deixa cocer por 40 ou 45 minutos. Debes ter coidado de que o leite non se pegue, por iso é importante remover cada 4 ou 5 minutos e manter o lume baixo.
Pasado este tempo, o arroz terá xa unha textura melosa. Se non é así, podes engadir un pouco máis de leite e deixar cocer 10 minutos máis. Ás veces, as cociñas de gas e as vitrocerámicas teñen tempos diferentes.
Coa textura xa melosa, é hora de incorporar o azucre. Terás que deixar cocer entre 10 e 15 minutos máis, sempre a lume lento e agora sen deixar de remover.
Apaga o lume, retira o limón e as ramas de canela e envorca o contido da pota nunha fonte profunda para repousar sen perigo de que se pegue. A calor acumulada no arroz vai manter durante un tempo o seu cocción, e se o deixas na cazola, corres perigo de arruinar a túa receita.
Se o prefires, podes servir o arroz con leite en cuncas individuais. Será especialmente útil se a alguén na túa casa gústalle quente e prefire non agardar.
Bota canela moída por riba do teu arroz con leite e deixa arrefriar a túa fonte ou fontes de arroz con leite caseiro na encimera da cociña ata a hora de servir. E se aguantas o arrecendo!
Se na túa casa gústavos ben frío, é mellor que o fagas o día antes para arrefriar a fonte totalmente antes de metela no frigo. Non a metas quente!
© 2024 All Rights Reserved.