Lava as espinacas, retíralles os talos, córtaas finamente e resérvaas ata que chegue o momento de incorporalas á receita.
Pela e pica a cebola e o allo e ponos a refogar nunha tixola cun pouquiño de aceite.
Cando comecen a transparentar, incorpora a fariña e remove a mestura durante un par de minutos. Engade o leite e o sal, e sen deixar de remover, cociña a bechamel durante 10 minutos.
Transcorrido ese tempo, agrega as espinacas, remove a mestura e deixa que se cociñen durante 5 minutos.
Verte a masa nunha fonte e espera a que se arrefríe. Cúbrea con papel film e introdúcea no frigorífico durante 24 horas.
Saca a masa da neveira, córtaa en pequenas porcións e, axudándote de dúas culleres, dalles forma redonda.
Prepara tres pratos, un para a fariña, outro para o ovo batido e o último para o pan relado. Reboza as túas croquetas seguindo a orde: primeiro fariña, logo ovo e despois pan relado.
Pon unha tixola ao lume con abundante aceite e deixa que alcance unha temperatura media. Introduce as croquetas e fríteas polos dous lados.
Escórreas nunha fonte cuberta con papel de cociña.
Que aproveite!
© 2024 All Rights Reserved.