Empanada de raxo con queixo
Como entrante ou prato principal, unha receita que non pode faltar nos nosos veráns... nin invernos
Notas de interese / Consellos
A masa da empanada é moi fácil de facer se tes en conta as normas da temperatura: O fermento debe estar no frigorífico ata que a usemos, logo debe mesturarse con auga morna, pero non quente e no levedado a masa debe permanecer a unha temperatura estable (uns 35 graos). Con estes consellos e os nosos pasos non debes ter problema para facer unha Empanada de Raxo e Queixo de Tetilla con D.O. perfecta. Imos aló?
Alérxenos
Glute, Ovo, Lactosa
Que produtos Larsa precisas para facer a receita?


Ingredientes
Para o recheo:
- 450 g. raxo de porco xa adobado con allo.
- 90 g de Queixo de Tetilla con D.O. Larsa
- 1 pemento vermello
- 1 cebola ben grande ou 2 medianas
- 1 chorriño de coñac ou similar
- 3 dentes de allo
- 1 tomate ben maduro
- Aceite de Oliva Virxe Extra
- Sal
- 1 ovo batido para pintar e dourar a empanada
Para a masa:
- 400 gramos de fariña de forza
- 40 gramos de fermento de panadaría fresco prensado
- 200 ml de auga
- 150 ml aceite do refrito