(Para 6 racións)
Para o flan:
Para o caramelo:
Para preparar o caramelo, o primeiro que debes facer é mesturar nun cazo a lume medio o azucre cun pouco de auga e zume de limón. Remexe amodo e con utensilios de metal. Unha vez que colla cor dourada, bota a auga restante.
Cando o caramelo teña unha cor máis dourada, vérteo nos recipientes individuais. Xíraos lixeiramente para estender o caramelo polo fondo e os lados antes de que arrefríe.
E agora é o momento de comezar coa preparación do flan! Pon o forno a quentar a 160 graos, calor arriba e abaixo e a bandexa na zona media.
Agora si, con axuda duns batedores de varas, mestura os ovos co azucre. Unha vez que teñas esa mestura, engade o queixo. Se aparecen algúns grumos, pode ser porque o queixo non estea a temperatura ambiente, pero se continúas batendo suavemente iranse disolvendo.
Agora que temos nun recipiente os ovos, o azucre e o queixo ben mesturados (e cun aspecto homoxéneo), engádelle o leite e continúa batendo co batedor de varas para poder gozar do mellor Flan de Queixo caseiro.
Verte a mestura nos moldes que tiñas previamente preparados co caramelo e deixaos nunha bandexa de forno o suficientemente profunda para facer os flanes ao baño María. Tranquilo Larseiro, agora saberás como facelo.
Enche a bandexa do forno con auga ata que esta cubra a metade dos moldes para poder realizar o famoso baño María. Xa só queda esperar e vixiar que a auga non se evapore.
Deixaremos os nosos flanes no forno durante 45 minutos ou unha hora. Para saber se están listos e poder retiralos da calor, picamos cun escarvadentes un deles. O escarvadentes ten que saír limpo.
Podes gozar deles xa? Nooon! Deixa que se arrefríen completamente e méteos na neveira durante unhas 4 horas para que estean perfectos para o seu consumo.
E agora si, goza do mellor flan de queixo caseiro do mundo con quen ti queiras. Bo proveito!
© 2024 All Rights Reserved.