Para comezar coas túas Flores de Entroido, bate o ovo cun batedor de baleas nun bol amplo.
A continuación, rela a laranxa e engádea ao ovo batido. Agrega o leite e o sal e bate todo de novo co batedor de baleas.
Aos poucos vai engadindo a fariña peneirada, mentres a integras na masa con axuda do batedor de baleas para evitar que se formen grumos.
Xa tes a túa masa de Flores de Entroido lista! Agora só ten que repousar.
Verte a masa sobre un bol grande ou bandexa profunda, tapa e agarda 20 minutos.
Pasado este tempo, volve remover a masa e pon unha tixola profunda a lume medio alto e con abundante aceite. Por outra banda, nun prato ou bandexa plana, mestura o azucre e a canela e reserva.
Cando o aceite estea ben quente, sen que chegue a fumear, introduce o molde con forma de flor na tixola e espera a que se quente.
Retira o molde da tixola e introdúceo en vertical na masa sen chegar a mergullalo do todo, só ata a metade da forma de flor.
Colócao de novo en vertical dentro do aceite e axítao ata que a Flor de Entroido se desprenda do molde.
Cando a flor estea dourada por unha banda, dálle a volta con axuda dunha espumadeira.
Unha vez feita polos dous lados, reboza a flor no prato da canela e o azucre para darlle un último toque espectacular. Déixaa repousar nun prato con papel absorbente.
Repite o proceso ata que remates a masa. Serve as túas Flores de Entroido nunha bandexa e… Á mesa!
© 2025 All Rights Reserved.