Casca e verte os ovos sen bater nun bol e rela sobre eles a pel do limón, con coidado de non chegar á parte branca
Mestura a fariña peneirada co levedo e o sal e bótaa aos poucos sobre os líquidos, mentras removes cunha espátula de madeira ou silicona. Se ves que queda demasiado dura, podes engadir unha cullerada máis de leite
Cando remates coa fariña, terás unha masa consistente que poderás traballar coas mans, así que… Imos aló
Estende a masa sobre o mesado, ben cuberto de fariña e amasa para mesturalo todo. É recomendable que o fagas por espazos de 5 a 8 minutos e deixes repousar a masa uns 10 máis antes de repetir o proceso, polo menos unha vez máis
Cando remates, a masa debe estar compacta e algo húmida ao tacto pero sen que se pegue aos dedos. Envólvea nun pano limpo e déixaa repousar 1 hora a temperatura ambiente
Corta pequenos anacos de masa do tamaño dunha noz e estende cun rodete ata facelas o máis finas posibles, antes de fritilas. Se quedan pegadas ao rodete ou ao mesado, podes humedecer todo cun pouco de aceite
Á hora de fritir, utiliza unha tixola ampla e co aceite quente pero sen que chegue a fumexar. Vai fritindo as orellas polos dous lados con coidado de que non se queimen porque se fan moi rápido. Coas primeiras controlarás a temperatura ideal
Colócaas sobre un papel de cociña absorbente a escorrer antes de servilas nunha fonte. Cando remates, decora con azucre glas. Verás como a gozan os teus convidados!
© 2024 All Rights Reserved.