Pela as patacas, córtaas en rodas dun dedo de grosor e cóceas en auga con sal durante uns 10-12 minutos.
Escórreas e déixaas arrefriar un pouco mentres preparas e engraxas a fonte arredondada na que vas elaborar o teu prato.
Corta o Queixo Tetilla Larsa en anacos ou rodas do mesmo grosor que as patacas
A continuación, cubre o fondo da fonte coas rodas de pataca
Agora cubre as patacas cunha capa de queixo
Repite a operación con outras dúas capas, unha de patacas e outra de queixo
Bate os ovos nunha cunca e engade o leite a continuación sen deixar de remover
Engádelle sal e pementa á mestura e vértea sobre as capas de pataca e queixo
Quenta o forno durante 10 minutos e introduce a fonte na parte media
Déixao cociñar a uns 180 graos durante 30 minutos
Saca a fonte do forno e esparexe o ourego por riba inmediatamente antes de servir. Bo proveito! Por fin chegou a hora de comer!
© 2024 All Rights Reserved.