Patacas con Queixo de Tetilla

Como entrante ou cea, sempre perfecto para toda a familia

Notas de interese / Consellos

Se non tes manteiga de porco ou prefires non utilizala, pódela substituír por Manteiga Tradicional Larsa. E agora, co noso novo queixo en taco O Pazo, elaborado con Leite de Pastoreo, podes ter un dos ingredientes básicos desta receita sempre a man, no teu frigo, listo para gozar!

Alérxenos

Lactosa, ovos
larsa img

Ingredientes

Elaboracion

Presentámosche aquí un prato de fácil preparación, ideal como entrante ou como prato principal que lles gusta a todos os membros da familia e, especialmente, aos nenos. Esta preparación combina algúns dos ingredientes fundamentais na gastronomía popular galega, como as patacas e o Queixo Tetilla, o máis internacional dos nosos queixos, icónico pola súa forma e sabor e sempre delicioso: en cru, maridado con doce ou con salgado ou combinado en calquera prato. Sigue os pasos e non te arrepentirás:

Pela as patacas, córtaas en rodas dun dedo de grosor e cóceas en auga con sal durante uns 10-12 minutos.

Escórreas e déixaas arrefriar un pouco mentres preparas e engraxas a fonte arredondada na que vas elaborar o teu prato.

Corta o Queixo Tetilla Larsa en anacos ou rodas do mesmo grosor que as patacas

A continuación, cubre o fondo da fonte coas rodas de pataca

Agora cubre as patacas cunha capa de queixo

Repite a operación con outras dúas capas, unha de patacas e outra de queixo

Bate os ovos nunha cunca e engade o leite a continuación sen deixar de remover

Engádelle sal e pementa á mestura e vértea sobre as capas de pataca e queixo

Quenta o forno durante 10 minutos e introduce a fonte na parte media

Déixao cociñar a uns 180 graos durante 30 minutos

Saca a fonte do forno e esparexe o ourego por riba inmediatamente antes de servir. Bo proveito! Por fin chegou a hora de comer!