Antes de nada, baleira o contido do teu Iogur Cremosísimo nun pequeno bol, enxauga e seca o vaso cun papel de cociña. Vas precisalo para comezar a medir.
Nun bol grande, verte o azucre e a manteiga derretida a temperatura ambiente e bate enerxicamente cun batedor de varas.
Casca e verte os ovos a temperatura ambiente e o iogur e volve mesturar.
Agora usa un coador ou peneira para engadir aos poucos a fariña e o fermento previamente mesturados.
Vai engadindo aos poucos e batendo co batedor. Así aireas a mestura para que o teu biscoito sexa realmente esponxoso.
Por último engade o cacao e mestúrao ben coa masa.
Cobre o teu molde cun pouco de manteiga ou cun papel de forno, se é plano, e verte a masa nel.
Prequenta o forno a 200 graos durante 10 minutos e báixao a 180 antes de meter o molde a altura media e con calor por arriba e abaixo.
Pecha o forno e non volvas abrilo ata que pasen 35 minutos. Se cometes este pequeno erro, o cambio de temperatura fará que o teu biscoito baixe.
Pasado este tempo, usa un pau de madeira para picar o biscoito. Se sae limpo, estará listo. Se sae húmido de masa, déixao 5 minutos máis e volve probar. Xa sabes que cada forno ten a súa personalidade ;).
Cando estea listo, apaga o forno e saca o biscoito para deixalo arrefriar. Necesitas suxestións para acompañalo? Un bo vaso de Leite de Pastoreo Larsa é o ideal.
© 2024 All Rights Reserved.