O primeiro que debemos facer é bater os ovos. Posteriormente, engadimos o leite.
Introducimos a fariña aos poucos sen deixar de remover cunhas varas metálicas. Tamén podemos axudarnos dun batedor eléctrico para evitar grumos.
Integrados todos os elementos, engadimos un chisco de sal e deixamos repousar a mestura.
É hora de poñerse co recheo. Para iso, quentamos unha pota con abundante auga con sal. Cando comece a ferver, cociñamos os grelos, previamente lavados, xunto co chourizo durante 20 minutos.
Cando estean listos, sacámolos do lume, escorremos ben e reservamos. Cortamos o chourizo en pequenas porcións.
Chegou o momento de elaborar as nosas filloas galegas. Para iso, engadimos unha cullerada de aceite de oliva sobre unha tixola para evitar que as filloas se queimen.
Collemos como referencia de tamaño un cullerón sopeiro por filloa. Vertémolo sobre a tixola e deixamos que se cociñe por un dos lados.
No momento no que comecen a aparecer burbullas, dámoslle a volta. Deixamos que se faga durante 15 segundos e retiramos da tixola.
Repetimos o proceso tantas veces como a masa permítanos, procurando facer o maior número de filloas.
Enchemos a nosa filloa cos grelos e o chourizo. A cantidade debe ser ao gusto, tendo en conta que a filloa debe pecharse. Dobramos á metade e listo. A gozar!
© 2024 All Rights Reserved.