Asar os pementos de O Couto. Unha vez asados, hai que pelalos e trituralos ata conseguir un puré suave.
Prequentar o forno a 180°C. Engraxar xenerosamente un molde para suflé coa metade da manteiga.
Cubrir o molde cun pouco de Queixo Galego D.O. Arzúa-Ulloa picado.
Derreter a Manteiga Tradicional nunha tixola a lume medio. Agregar a fariña e remexer durante uns minutos para elaborar unha mestura.
Amornar o leite de Pastoreo Enteiro no microondas. Verter o leite aos poucos na mestura de fariña e manteiga tradicional. Engadir sal, pementa branca e noz moscada.
Cociñar esta mestura ata que espese resultando unha bechamel suave. Non esquezas bater constantemente para evitar os grumos.
Agrega o puré de pementos e o queixo con D.O. Arzúa-Ulloa picado á bechamel quente. Remexer ata que o queixo se funda por completo. Retirar a tixola do lume.
Deixar arrefriar un pouco a mestura.
Separar as xemas dos ovos das claras e reservar as claras. Agregar as xemas de ovo á bechamel. Remover para integrar todos os ingredientes.
Bater as claras de ovo ata acadar o punto de neve. Incorporar as claras batidas á mestura bechamel e queixo en varias veces.
Integrar os ingredientes con movementos envolventes. É importante facelo suavemente para conservar a lixeireza do suflé.
Verter a mestura con coidado no molde preparado previamente. Meter o suflé no forno durante 25-30 minutos. Retirar o suflé do forno con coidado, servir, e a gozar!
© 2024 All Rights Reserved.