A receita do tronco de Nadal con buttercream de laranxa de Yolanda

Algúns doces non teñen que ser só de Nadal, non si?

Presentación do larseiro

Esta receita foi elaborada pola larseira: Yolanda Dominguez

Notas de interese / Consellos

Canto mellor batamos a manteiga, mais bo queda o recheo.

Alérxenos

Lactosa, glute
larsa img

Que produtos Larsa precisas para facer a receita?

Ingredientes

Para o biscoito:

  • 6 xemas 
  • 6 claras 
  • 120 g fariña peneirada con lévedo 
  • 120 g azucre 

Para a crema de manteiga:

Para a cobertura:

  • 250 g de chocolate belga
  • 20 g de manteiga Larsa

Para facer o biscoito: Montamos claras e reservamos. Clarexamos xemas co azucre e engadimos as claras. Engadimos a fariña a poucos con movementos envolventes.

Prequentar o forno 10 min a 180º sobre placa con papel de forno.

Enrolamos e deixamos enfriar. Unha vez frio, recheamos e enrolamos de novo.

Picamos cun garfo e embebemos con leite.

Para facer a crema de manteiga: Batemos con potencia ata obter unha boa textura para o recheo. Engadimos a esencia de laranxa e volvemos a bater.

Chega o momento da cobertura: derretemos a manteiga e o chocolate ao baño maría e mesturamos ata homoxeneizar.

Cubrimos o brazo cortado a xeito de tronco e debuxamos a cortiza cun garfo.