Nun bol batemos os ovos e o azucre axudándonos dun batedor de varas durante uns 5 minutos (ou ata que a mestura adquira unha cor esbrancuxada).
Engadimos o iogur e o aceite e seguimos batendo amodiño.
Incorporamos a fariña co fermento e o sal. Neste caso, coa axuda dunha espátula, realizamos movementos envolventes ata obter unha crema homoxénea.
Cando teñamos a mestura lista, tapámola e metemos na neveira como mínimo durante unha hora.
Prequentamos o forno a 200º. Mentres tanto, vertemos a masa en recipientes aptos para repostería (cápsulas de papel, de silicona…)
Imos enchendo todas as cápsulas todas coa mesma cantidade de masa. O ideal é que máis ou menos deixemos un dedo e medio de espazo ata a beira.
Espolvoreamos un pouco de azucre na superficie de cada madalena antes de enfornar para conseguir o toque crocante.
Metemos as madalenas ao forno durante uns 15 minutos. Podes comprobar que están listas picándoas cun escarvadentes (se sae seco, están perfectas, se sae húmido ou con restos de masa, precisan un pouco máis de enfornado).
Quitámolas do forno e deixámolas arrefriar. Lembra que coa nosa Nata de Montar podes decoralas como máis che gusten.
Pon a proba a túa imaxinación e goza dun saboroso almorzo larseiro!
© 2024 All Rights Reserved.