En Larsa levamos varias xeracións acompañándote en sobremesas e merendas cos nosos produtos de Pastoreo, como os queixos. A Quesería Larsa, case centenaria, construíu a súa historia unindo a tradición dos métodos artesanais coa innovación nos procesos que garanten a máxima calidade para ofrecer os mellores queixos aos nosos larseiros.
Queres coñecer a evolución do queixo en Larsa? Énchenos de orgullo compartir contigo un anaco da nosa historia. Segue lendo!
Cal foi o primeiro queixo de Larsa?
Larsa está ligada á innovación desde sempre. Tanto é así, que en 1933 botou a andar a Queixería Larsa comercializando o primeiro Queixo Arzúa-Ulloa producido de xeito profesional.
Así, inauguramos a nosa actividade ao grande, cun alimento tradicional, 100% galego que aínda conserva hoxe en día a súa receita, esencia única e sabor característico.
Que fai especiais os queixos Larsa?
Os procesos de elaboración dos produtos lácteos poden cambiar e modernizarse co paso do tempo. Con todo, hai algo que permanece inalterable e son as nosas receitas tradicionais e a esencia de Larsa.
Dentro de nosa Queixería Larsa contamos cunha ampla gama de queixos de Pastoreo, elaborados con leite de vacas que pacen en liberdade. Escoller produtos elaborados con leite de vacas en réxime de Pastoreo é apostar por unha produción respectuosa cos animais, que viven máis felices e gozan de mellor saúde que as vacas estabuladas, tal e como nos indican os nosos gandeiros.
O noso leite está avalado polo selo de Pastoreo certificado da Sociedade Xeral de Supervisión (SGS), unha entidade suíza líder na inspección e certificación do cumprimento normativo e de calidade. Con esta certificación, Larsa acredita que o seu leite provén de gando bovino que sae pacer ao aire libre polo menos 6 horas ao día e un mínimo de 120 días ao ano, e todos estes datos ten que estar meticulosamente recollidos no Caderno de Pastoreo.
Como cambiou o queixo Larsa ao longo do tempo?
O queixo non é só un alimento. Forma parte da nosa historia, cultura e establece unha conexión coas nosas raíces.
En Larsa levamos anos perfeccionando a arte da elaboración de queixos mantendo o mellor da receita tradicional galega e engadindo tecnoloxías de vangarda para ofrecer produtos saborosos e que tamén cumpren cos máis altos estándares de seguridade e calidade.
Rastrexabilidade do leite
Grazas ao noso sistema de rastrexabilidade podemos seguir o percorrido do leite desde a súa recollida nas gandarías en réxime de Pastoreo ata a planta onde se desenvolven todos os procesos como a elaboración e envasado do produto final. O proceso de rastrexabilidade inclúe tamén a etapa de distribución.
En todos os nosos produtos, non soamente os queixos, podes atopar un código alfanumérico co que podes coñecer e identificar todos os procedementos seguidos por Larsa desde a orixe do leite ata a súa chegada á túa casa. Deste xeito, asegúraste de que os nosos produtos cumpren e pasaron os máis estritos controis de calidade.
Seguridade alimentaria
En Larsa incorporamos controis exhaustivos en cada etapa da produción dos nosos produtos de Pastoreo para garantir que os queixos cheguen á túa mesa en perfectas condicións. Isto inclúe procesos de pasteurización e análises constantes que certifiquen a calidade do noso leite 100% galego.
Compromiso co medio ambiente
A nosa empresa non só coida a calidade dos produtos, senón tamén da contorna natural. Larsa traballa man a man con 403 gandarías locais en réxime de Pastoreo, co obxectivo de reducir a pegada ecolóxica e fomentar unha produción láctea máis sostible.
Cantos tipos de queixos Larsa hai? Tradición e sabor en cada variedade
En Larsa cada queixo ten a súa propia personalidade e están pensados para adaptarse aos diferentes gustos e situacións nas que gozar dun bo queixo. E, como en todas as familias, sempre hai un que encaixa á perfección co que precisas. Queres saber cal é o tipo de queixo máis axeitado para ti? Resumímosche as características dos nosos queixos.
Queixo Bóla Larsa
Coa súa característica forma redondeada e cor vermella, o Queixo Bóla acompáñanos desde a década de 1980, converténdose nun dos nosos produtos de Pastoreo máis míticos. A súa textura equilibrada e o seu sabor suave fano perfecto para toda a familia.
Queixo Galego con D.O. Tetilla
Se hai un queixo que se converteu no auténtico emblema da nosa terra é o Queixo Tetilla D.O.P., recoñecido pola súa textura cremosa e sabor suave que namoran a calquera. Este queixo con Denominación de Orixe está elaborado con leite 100% galego e seguindo a receita máis tradicional para ofrecerche a esencia da nosa terra en cada bocado.
Queixo Galego con D.O. Arzúa-Ulloa, o noso decano
Sabías que o Arzúa-Ulloa é o queixo máis consumido e producido?. Se queres coñecer máis curiosidades do queixo con D.O. Arzúa-Ulloa, ou queixo do país, podes ler o noso artigo. Este queixo destaca pola súa textura cremosa e sabor auténtico que abraza con total rotundidade a tradición galega.
Queixo fresco Larsa
Fresco, suave e perfecto para quen busca un queixo lixeiro e baixo en graxa, pero cargado de calcio e con todo o sabor do leite de sempre.
Non podemos esquecernos dos nosos queixos en liscos ou queixo en barra e sabemos que ti tamén os tes ben presentes, xa que son un imprescindible nas chacinerías dos supermercados. Os nosos queixos en barra ou en liscos son perfectos para preparar unha merenda saborosa, enriquecer ensaladas ou pratos gratinados cun queixo madurado con moitísimo agarimo e lograr un resaibo e un fundido totalmente inconfundible.
En Larsa seguimos escribindo a historia do queixo día a día, sen esquecernos das nosas raíces, pero incorporando as innovacións máis relevantes ás nosas fábricas. Porque o importante non é só evolucionar, senón facelo canda ti. Cal é o teu queixo favorito? Lémoste! 😊