Para empezar e sobre todo se os teus filetes teñen un grosor irrregular, esténdeos sobre unha táboa, cúbreos cun plástico filme e mázaos para aplanalos ben. Axudarache a mellorar o resultado!
Escorre ben as follas de grelo cocidas e pícaas cun coitelo.
Bótalle sal e pementa nunha das caras das peitugas e cobre ¾ partes da superficie cos grelos picados ben estendidos, deixando unha franxa libre nun dos extremos. Así evitaremos que o recheo desborde cando enroles as peitugas.
Chega a hora de engadir o queixo! Estende os liscos de queixo sobre os grelos e con coidado de que non sobresaian da carne.
Enrola cada unha das peitugas, empezando polo extremo que teña recheo, aos poucos e con coidado de manter o recheo no seu lugar.
Unha vez que teñas todas as peitugas enroladas, rodea cada unha delas con 2 liscos de bacon axustándoas ben para mantelas pechadas.
Prequenta o forno a 200 graos durante 10 minutos.
Mentres, bota un chisco de aceite de oliva sobre unha fonte de forno e coloca as peitugas en paralelo. Salpementaas e, se o desexas, bótalle tamén herbas aromáticas.
Mete a fonte no forno, a altura media e calor por arriba e abaixo durante uns 35 minutos a entre 180 ou 200 graos, dependendo da intensidade do teu forno. Saberás que están listas cando as vexas ben douradas.
Pois xa está. Só che queda sacar a fonte do forno e empratar. Se queres locerte, podes cortar cada peituga en toros e dispoñelos en abanico sobre o prato. Pero se vas tardar en levalas á mesa, déixaas enteiras e que os teus comensais gocen vendo como se espalla o Queixo Semicurado Larsa de Pastoreo derretido no seu prato. Mmm!
© 2024 All Rights Reserved.