Para a Rosca:
Para a masa nai:
Para o recheo:
O primeiro é preparar a masa nai: Mesturamos a fariña de forza co fermento e o leite e removemos ata obter unha masa á que daremos forma de bóla e deixaremos repousar durante unhas 3 horas a temperatura ambiente tapada con plástico tipo filme.
Pasado ese tempo, pon un cazo ao lume co Leite de Pastoreo Enteiro Larsa, as mondas de laranxa, limón, a canela e a auga de azar. Déixao cocer a lume lento durante uns 10 minutos e reserva.
Bate os ovos e mestúraos co leite infusionado e coado; a continuación mestura todos os líquidos coa fariña, o fermento de panadeiro e un chisco de sal e, por último, a masa nai cortada en anacos. Chega a hora de amasar para mesturalo todo ben.
Unha vez unificada a masa, engade a Manteiga Tradicional Larsa fría. Volve a amasar todo ata integralo ben e teñas unha masa fina e brillante que se pegue só lixeiramente aos dedos.
Volve dar á masa forma de bóla e déixaa nun lugar cálido da cociña (pode ser baixo unha luz non demasiado directa) tapada cun pano limpo durante unhas 2 horas. O obxectivo é que a masa creza ata dobrar o seu volume, así que axusta o tempo a ese fin.
Volve a amasar entón durante uns dez minutos e dálle unha forma ovalada á masa. Logo abre un buraco no medio e alárgao ata formar a rosca do tamaño que desexes. Ten en conta que terá que ser maior que o que persegues no resultado final porque o enfornado tende a reducir o oco.
Coloca a rosca sobre un papel vexetal ou de forno, coa as sorpresas e a faba e volve tapala cun pano limpo ata que dobre o seu volume nun lugar cálido (pode ser no forno apagado previamente prequentado a 50 graos).
Unha vez pasado ese tempo, prequenta o forno a 200 graos. Mentres, pinta a túa Rosca de Reis con ovo batido e decóraa coas améndoas, as froitas ou o azucre glas.
Unha vez pasado ese tempo, prequenta o forno a 200 graos. Mentres, pinta a túa Rosca de Reis con ovo batido e decóraa coas améndoas, as froitas ou o azucre glas.
Baixa o forno a 185 graos e mete a rosca co ventilador activado, se o teu forno ten esa función, ou só con calor por baixo durante uns 20 minutos. Unha vez que a rosca estea cocida (podes picala cun coitelo para comprobalo) e douradoa, sácaa e deixa que arrefríe case totalmente sobre unha reixa de forno antes de rebándaa á metade.
Para o recheo só terás que verter a Nata Para Montar Larsa ben fría nun bol, engadirlle azucre ao gusto e bater. Conseguirás unha nata perfecta en poucos minutos. Rechea con ela a rosca, tápaa e… Lista para gozar!
© 2024 All Rights Reserved.