Rosca de Reis rechea de Nata

Unha delicia larseira para despedir o Nadal, e as homenaxes! ata o ano que vén

Notas de interese / Consellos

Hai moitas receitas de roscas de Reis, un bolo riquísimo e perfecto para almorzar ou merendar o Día de Reis que ademais podes converter nun xogo e ver quen atopa a ou as sorpresas e a faba, se queres coar o “antipremio” e adxudicar a quen o atope a rosca do próximo ano. Presentámosche a mellor receita de Rosca de Reis rechea de Nata Larsa. É doado obter un bo resultado, só hai que respectar os tempos de fermentación. Se o teu non son os recheos, podes facer a rosca sen el, estará boísima igual.

Alérxenos

Lactosa, glute, froitos secos, froita
Rosca de Reis rechea de Nata Larsa

Que produtos de Larsa precisas para facer a receita?

Ingredientes

Para a Rosca:

  • 340  g de fariña de forza
  • 200  ml de Leite Enteiro de Pastoreo Larsa
  • 140  g de masa nai xa preparada
  • 80 g de azucre
  • 60  g de Manteiga Tradicional Larsa
  • A casca dunha laranxa
  • A casca dun limón
  • 2  culleradiñas de auga de azar
  • 1 rama de canela
  • 15 g de fermento de panadeiro ou fresco
  • 2 ovos
  • Un chisco de sal
  • 1 ovo batido
  • Améndoas laminadas, guindas, ou froita  escarchada e azucre glas para decorar

 

Para a masa nai:

  •  90  g de fariña de forza
  • 50  ml de Leite Enteiro de Pastoreo Larsa
  • 2  g de fermento de panadeiro

Para o recheo:

Elaboración

O Día de Reis está cargado de emocións desde que espertas pola mañá coas túas sorpresas e as dos demais ata que gozas ao redor da mesa para comer ou merendar coa familia. E xa, de paso, despedir as festas de Nadal ata o ano que vén. Si, é a última xornada e moi probablemente a última etapa do auténtica maratón gastronómica na que convertemos o Nadal na casa. Pero, como adoitamos presumir, Larsa é sinónimo de tradición, así que preferimos non deixar escapar esta para ensinarche como triunfar coa mellor receita de Rosca de Reis rechea de Nata. Aínda non probaches a facela na casa e abraiar aos teus seres queridos cos teus dotes coa repostería? Non imos dicirche que o farás rápido pero é moito máis sinxelo do que parece. Imos, que aínda quedan uns días para planificarte e chegar a tempo! A nosa é a mellor receita da Rosca de Reis rechea de nata porque está feita cos mellores ingredientes: Leite de Pastoreo, Manteiga Tradicional e Nata para Montar Larsa. ;)

O primeiro é preparar a masa nai: Mesturamos a fariña de forza co fermento e o leite e removemos ata obter unha masa á que daremos forma de bóla e deixaremos repousar durante unhas 3 horas a temperatura ambiente tapada con plástico tipo filme.

Pasado ese tempo, pon un cazo ao lume co Leite de Pastoreo Enteiro Larsa, as mondas de laranxa, limón, a canela e a auga de azar. Déixao cocer a lume lento durante uns 10 minutos e reserva.

Bate os ovos e mestúraos co leite infusionado e coado; a continuación mestura todos os líquidos coa fariña, o fermento de panadeiro e un chisco de sal e, por último, a masa nai cortada en anacos. Chega a hora de amasar para mesturalo todo ben.

Unha vez unificada a masa, engade a Manteiga Tradicional Larsa fría. Volve a amasar todo ata integralo ben e teñas unha masa fina e brillante que se pegue só lixeiramente aos dedos.

Volve dar á masa forma de bóla e déixaa nun lugar cálido da cociña (pode ser baixo unha luz non demasiado directa) tapada cun pano limpo durante unhas 2 horas. O obxectivo é que a masa creza ata dobrar o seu volume, así que axusta o tempo a ese fin.

Volve a amasar entón durante uns dez minutos e dálle unha forma ovalada á masa. Logo abre un buraco no medio e alárgao ata formar a rosca do tamaño que desexes. Ten en conta que terá que ser maior que o que persegues no resultado final porque o enfornado tende a reducir o oco.

Coloca a rosca sobre un papel vexetal ou de forno, coa as sorpresas e a faba e volve tapala cun pano limpo ata que dobre o seu volume nun lugar cálido (pode ser no forno apagado previamente prequentado a 50 graos).

Unha vez pasado ese tempo, prequenta o forno a 200 graos. Mentres, pinta a túa Rosca de Reis con ovo batido e decóraa coas améndoas, as froitas ou o azucre glas.

Unha vez pasado ese tempo, prequenta o forno a 200 graos. Mentres, pinta a túa Rosca de Reis con ovo batido e decóraa coas améndoas, as froitas ou o azucre glas.

Baixa o forno a 185 graos e mete a rosca co ventilador activado, se o teu forno ten esa función, ou só con calor por baixo durante uns 20 minutos. Unha vez que a rosca estea cocida (podes picala cun coitelo para comprobalo) e douradoa, sácaa e deixa que arrefríe case totalmente sobre unha reixa de forno antes de rebándaa á metade.

Para o recheo só terás que verter a Nata Para Montar Larsa ben fría nun bol, engadirlle azucre ao gusto e bater. Conseguirás unha nata perfecta en poucos minutos. Rechea con ela a rosca, tápaa e… Lista para gozar!

683