Casca os ovos e vérteos nun cazo con capacidade suficiente para que che caiban nel todos os ingredientes
Engade 200 g de azucre e báteo todo, preferiblemente cun batedor de claras
Incorpora a manteiga tradicional Larsa e volve bater. É mellor que estea derretida, pero a temperatura ambiente, non quente.
Agrega agora o contido da Sobremesa de Licor Café Larsa e mestura ben todos os ingredientes.
Sen deixar de bater, incorpora aos poucos a Nata para Montar Larsa
Agrega deseguido a fariña e o fermento en po
Se dispós dun batedor con regulador de velocidade, sube a intensidade para facilitarte o traballo e asegurarte de que non quedan grumos
Debeuche quedar unha mestura espesa, untuosa. É o momento de vertela nun molde rectangular untado con manteiga para evitar que se pegue ou forrado con papel de forno. Nivela ben a mestura dentro do molde
Enforna a bica a 170 graos durante 40 ou 50 minutos. Se es un pouco cazoleiro, xa saberás que a mellor forma de saber se está cocida é introducir unha agulla de metal ou madeira. Sairá limpo se está lista. A Bica ben feita ten a capa superior torrada e o interior esponxoso e amarelo vainilla
Así que a saques do forno, bótalle azucre por riba xenerosamente; esa cuberta é tamén moi característica da Bica. Deixa arrefriar antes de servir e Desfruta!
© 2024 All Rights Reserved.