Cereais con iogur: Cales son os mellores e como combinalos 

Espertas pola mañá un día calquera. Abres a neveira e buscas algo para almorzar. Entre as múltiples opcións que hai sobre as baldas, ves ese Iogur Natural Larsa que tanto che gusta. Botas o contido nun bol e buscas con que acompañalo. Os cereais son unha das opcións preferidas entre os consumidores e, desta volta, imos contarche cales son os nosos favoritos para gozar doutra maneira do sabor do Pastoreo cos Iogures Larsa. Imos descubrilo!  

Unha combinación chea de enerxía

Os Iogures Larsa son unha garantía de sabor e cremosidade. Están elaborados con Leite de Pastoreo 100% Galego. En función do tipo de iogur e ingredientes que conteña, pode presentar diferentes características nutricionais, pero polo xeral destacan polo seu alto contido en calcio, proteínas, graxas, e outros minerais como potasio, sodio e magnesio.  

Como vimos noutras ocasións, os lácteos son un elemento clave para un almorzo saudable. Combinar iogur cos teus cereais favoritos encherá de enerxía as túas mañás, aínda que en realidade esta mestura entra ben a calquera hora do día: como sobremesa, despois dunha comida ou de merenda a media tarde. A elección dos cereais está ligada a gustos persoais, aínda que nós imos darche algunhas ideas para que os probes cando queiras.  

Que cereais mesturar co iogur

Se es un amante dos Iogures Larsa e queres gozalos dunha maneira diferente, combinalos con cereais é unha opción moi interesante polo seu sabor, textura e os nutrientes que engadirás á túa dieta. Como diciamos anteriormente, a elección de cereais é algo persoal, aínda que hai algúns tipos que, seguro, resultaranche interesantes.  

É bo mesturar iogur con avea?

Seguramente, este cereal sexa unha das opcións máis populares e estendidas. É un alimento de orixe milenaria e, desde entón, está presente en múltiples elaboracións culinarias.   

Se algunha vez preguntácheste se é bo mesturar iogur con avea, a resposta é afirmativa e aquí explicámoste por que. Aos beneficios do iogur únese que a avea posúe unha cantidade interesante de fibra e presenta un alto contido en proteínas. A diferenza doutros cereais, a avea é baixa en carbohidratos, mentres que a súa achega de lípidos é máis alto, sendo na súa maioría acedos graxos mono e poliinsaturados.  

Ademais, a avea ten un tipo de fibra chamada betaglucanos, que ten a capacidade de reter a auga e ser fermentada pola microbiota intestinal. Isto pode axudar a reducir os niveis de colesterol, a mellorar a motilidad intestinal e ten un efecto saciante.  

A avea tamén contén magnesio, ademais de vitamina E e de vitaminas do grupo B como son a B1, B6 e a B9. Por outra banda, para as persoas celiacas, a avea é unha opción estupenda, xa que non contén glute.  

Tendo en conta estes beneficios nutricionais, é bo para a saúde mesturar iogur con avea. Se queres un almorzo moi completo, proba a mesturar o Iogur con Amorodo Larsa e a avea con outras froitas de tempada. Vas querer repetir cada mañá.  

Mesturar iogur con flocos de trigo

O trigo é o cereal máis consumido do mundo polas súas propiedades e posibilidades de elaboración. Os flocos de trigo obtéñense directamente do gran do cereal e son unha opción moi interesante para incluír no noso almorzo para seguir unha dieta equilibrada e saudable.  

Como os cereais anteriormente mencionados, os flocos de trigo conteñen fibra, proteínas e carbohidratos que achegan enerxía para todo o día.  

Mesturar iogur con granola

A granola ou muesli está formada, principalmente, por unha mestura de avea tostada, froitos secos, sementes, mel e outros ingredientes de orixe natural. É por iso polo que este mix ten un sabor único.  

A granola achega múltiples nutrientes como vitaminas, proteínas e hidratos de carbono, que ofrecen unha boa dose de enerxía para afrontar o día.  

Proba a mesturar a granola co Iogur Galaikos Natural para gozar dunha explosión de sabor diferente. Seguro que non te arrepentirás😉.  

Mesturar iogur con sorgo

O sorgo é un cereal non tan coñecido, pero popular polo seu contido en antioxidantes. Parécese moito ao cuscús israelí en tamaño e forma, e ten un sabor lixeiramente doce e a froitos secos, así como unha textura moi tenra.  

As súas aplicacións na cociña son diversas. Se o vas a engadir ao iogur, a mellor opción é que o deixes en remollo durante toda a noite para que se reblandezca. Acompáñao con varias froitas e goza dun almorzo ou merenda cun cereal diferente.  

Mesturar iogur con sementes de cereal

Outra opción é utilizar sementes de cereais con texturas e sabores diferentes que farán que sigas gozando ao máximo dos diferentes Iogures Larsa.  

Mesturar iogur con chía

Polo seu sabor e textura, a chía é unha opción deliciosa para acompañar con iogur. Grazas á súa consistencia xelatinosa, achega unha textura totalmente diferente. Podes consumila tanto moída como en sementes. Se te decantas pola segunda opción, é aconsellable deixala en remollo no propio iogur para que aumente o seu tamaño de maneira considerable e adquira esa textura tan característica.  

A nivel nutricional, a chía contén fibra, beneficiosa para o tránsito intestinal, así como proteínas, vitaminas e minerais. Ademais, como no caso da avea, non contén glute, polo que é perfectamente consumible por persoas celíacas.  

Mesturar iogur con amaranto

Quizais non sexa tan coñecida, pero esta diminuta semente achegará ao teu día unha boa dose de proteínas e fibra. Ademais, de estar deliciosa, o amaranto é beneficioso para a saúde. Se vas decantarte por esta semente, podes preparala nun vaso con Iogur Galaikos Natural con Mel para darlle un toque doce. Vaite encantar!   

En resumo, os cereais como a avea con iogur non son soamente unha opción rápida e saborosa para arrincar o día con bo pé ou para unha merenda, senón que tamén serven para seguir unha dieta saudable, equilibrada en nutrientes que achegan unha boa dose de enerxía. Os diferentes tipos de cereais fan que poidan adaptarse a diferentes gustos, textura e necesidades. A facilidade de preparación para combinalos con froitas ou outros ingredientes, fai que esta mestura póidase facer un oco na nosa dieta diaria. A próxima vez que queiras gozar do teu iogur Larsa favorito, proba a combinar o sabor do Pastoreo Larsa, con algunhas destas recomendacións de cereais. Estamos a desexar saber que che parecen 😊. 

1183