O queixo é un alimento moi nutritivo. Como falamos nun dos nosos post anteriores, a composición nutricional do queixo varía dependendo dos ingredientes empregados na súa elaboración. En Larsa temos unha gran variedade de queixos con características nutricionais diferentes que explicaremos deseguido.
O Queixo Fresco Larsa, con apenas maduración, destaca polo seu baixo contido en calorías e graxas. Un queixo que proporciona menos enerxía e menos lípidos en comparación con outros dos queixos Larsa.
Queixos Galegos con Denominación de Orixe
Aquí inclúense o Queixo Galego con D.O. Arzúa-Ulloa e o Queixo Galego con D.O. Tetilla, dous queixos con diferenzas nutricionais moi pequenas. O Queixo Arzúa-Ulloa, por exemplo, achega máis enerxía e menos graxa e menos sal que o Queixo Tetilla. Este último, en cambio, proporciona un contido proteico e de calcio lixeiramente superior.
Nesta categoría temos tres queixos elaborados con Leite de Pastoreo. Tanto o Queixo Barra Clásico como o Queixo Barra sen Lactosa teñen exactamente as mesmas características nutricionais. No único que se diferenzan é que na elaboración do Queixo Barra sen Lactosa, engádese o enzima lactasa, encargada de descompoñer a lactosa nos seus dous azucres sinxelos (glucosa e galactosa), convertíndoo nun produto sen lactosa. En cambio, o Queixo Barra Lixeiro achega menos enerxía, menos graxa e máis proteínas que os outros dous tipos de Queixo Barra.
Tamén hai 3 tipos e son iguais, nutricionalmente falando, que o Queixo Barra. Aquí atopamos o Queixo en lonchas Clásico o Queixo en lonchas Lixeiro e o Queixo en lonchas sen Lactosa.
Un queixo con maior cantidade de enerxía e graxa, en comparación co Queixo Barra Clásico
Ten unhas características nutricionais intermedias entre todos os tipos de queixo Larsa elaborados con Leite de Pastoreo.
En definitiva, os Queixos Larsa presentan similitudes e diferenzas. No caso das características organolépticas tamén atopamos variacións; dende a textura cremosa das Cremas de Queixo ata a textura sólida do Queixo Arzúa-Ulloa. E o mesmo ocorre co sabor, atopando na Queixería Larsa, produtos moi diferentes: dende un sabor fresco ata un máis intenso.
Independentemente das súas características organolépticas ou nutricionais, podemos afirmar que toda a variedade dos nosos queixos son saudables. Dentro dunha alimentación adecuada, o consumo de queixo é beneficioso para a saúde.